A Maison Bagatell Badacsony egy családi tulajdonban lévő magánház, nem kereskedelmi szálláshely.

Otthonunkként kezeljük, amit féltve óvunk, dédelgetve szeretünk, és  melynek 4 vendégszobájába szeretettel fogadunk kulturált vendégeket. 

Azt gondoljuk, hogy ez a hely olyan kivételes és különleges, hogy másnak is juttatni kell abból a harmóniából, nyugalomból és szépségből, amit a ház és környezete áraszt.

De csak annak, akinek valóban erre van igénye.

És csak addig, míg ez nekünk is örömet okoz, amíg mögötte megmaradhat az ember.  Ezt a mágikus légkört nem áldozzuk fel minden áron a profit oltárán.

Nálunk nem kivesz egy szobát a vendég, hanem  kedvesen vendégül látjuk őt ezen a kivételes helyen, a többi vendégünkkel egyetemben. Az a filozófiánk, hogy inkább maradjon üresen a szoba, minthogy olyan vendég foglalja el, aki nem tartja tiszteletben a többi vendégünket, a házat, vagy a vendéglátókat. 

A ” megfizettem, azt csinálok a pénzemért, amit akarok” mentalitás, az arrogancia, a gőgös hangoskodás  nem szívesen látott vendég ezen a harmonikus helyen.

Kedves, előzékeny vendéglátóként, tisztelettel bánunk vendégeinkkel, törekszünk a kényelmükre, vigyázunk a nyugalmukra, szeretnénk, hogy igazán otthonosan érezzék magukat nálunk. ( A Booking.com oldalon 9.9 -re értékelték vendégeink a szálláshelyet, és kivétel nélkül 10 pontra a vendéglátókat.)  Cserébe azt várjuk vendégeinktől, hogy legyenek tisztelettel egymás iránt, és segítsenek megőrizni nekünk ezt a kivételes hangulatú miliőt.

Annak érdekében, hogy megőrizzük a  hely finom atmoszféráját, hoztunk néhány döntést, és következetesen tartjuk is magunkat hozzá. 

Nyilván lesz, akiben ez ellenérzést kelt – Ők majd nem minket választanak.

És lesznek sokan mások, akik értékelik, hogy ennyire vigyázunk a házra és vendégei nyugalmára – Ők éppen ezért fognak minket választani, és mi örömmel fogadjuk őket.

 

Amit tudnia kell, mielőtt nálunk foglal:

  • Csak felnőtt vendégeket fogadunk – ez nem azt jelenti, hogy nem szeretjük a gyerekeket, mi is felneveltünk párat. Ebben az országban rengeteg gyermekbarát hely létezik kifejezetten gyermekekre szabott szolgáltatásokkal, és aránylag kevés, akik bátran felvállalják, hogy ők a felnőtt vendégeik kényelmét helyezik előtérbe. Azt gondoljuk, a felnőttek is megérdemlik.  A Bagatell egy intim, romantikus kis fészek, ahol a gyermekes szülők is végre kettesben lehetnek. 
  • Rendezvényekre, bulikra, baráti vagy családi összejövetelekre, valamint esküvői készülődéshez, fotózáshoz nem adjuk ki a házat.  
  • Csak szállóvendégek tartózkodhatnak a házban és a kertben. Vendégeinket megkérjük, ne hívjanak magukhoz látogatókat, a ház , a teraszok és a kert csak szállóvendégeink számára vannak fenntartva.
  • Látogatókat nem fogadunk. Kérjük, ne jöjjön bejelentés nélkül megnézni a házat. Ha szállóvendégeink vannak, meg sem tudjuk mutatni, és nem is terhelnénk vele itt tartózkodó szállóvendégeinket.  A helyszíni fogyasztás is csak itt tartózkodó szállóvendégeink kiváltsága.
  • Drón használatához nem járulunk hozzá.  –  A jogszabály szerint magánterület felett 30 m röptetési magasságig a a terület tulajdonosának engedélye szükséges.  
  • Kicsi a parkolónk – minden szobához csak egy normál méretű autónak való parkolóhelyet tudunk biztosítani, és csak az itt tartózkodás idejére. Arra sajnos nincs lehetőség, hogy már korán itt hagyják az autót, vagy távozás napján még itt hagyják tovább. A hozzánk vezető bekötőút nagyon keskeny, kapun kívül sem tudnak leparkolni. Kisteherautót, lakóautót, túlméretezett terepjárót nem tudunk parkolónkban elhelyezni.
  • Érkezési időpontot előre kell egyeztetni.- Mivel magánház vagyunk, nem kereskedelmi szálláshely, nincs folyamatos recepció szolgálat, vagy jelenlét. Vendégeinket előre egyeztetett időpontban tudjuk fogadni. 
  • Este 8 és reggel 9 óra között kizárólag itt tartózkodó szállóvendégeink számára vagyunk elérhetők. 

 

A Maison Bagatell Badacsony egy kivételes adottságú hely, vannak, akik ezeket az adottságokat hiányosságnak tekintik, mi erénynek. A hiányosságai miatt maradhatott meg ilyen érintetlennek, ebből fakad a legnagyobb erénye is: eldugott kis kincs Badacsony szőlőteraszain, páratlan panorámával, közel mindenhez, mégis távol a tömegektől.