Covid-19 tájékoztató

Kedves Vendégeink!

 

Csak 4 szobánk van, óriási kertünk, több egymástól megfelelő távolságra eső romantikus kiülő helyünk,nem fog problémát okozni, hogy a vendégeink távol maradjanak egymástól, ha valaki így érzi biztonságban magát.

Az egyetlen közös térben néhány egyszerű szabály betartására kérjük a vendégeinket, így könnyedén tudjuk garantálni a biztonságot.

Ebben a közös térben percek alatt tudunk levegőt cserélni a kiépített rendszer segítségével.

A reggelizőhelység melletti mosdóban fertőtlenítő kézmosót helyeztünk el egyszer használatos papírtörlővel.

Vendégeinket arra kérjük, a közös térben tartsák be a 1,5 m távolságot. Kérjük, hozzanak magukkal szájmaszkot,  és ha a helyi boltokban vásárolnak, használják is, ezzel adva meg a tiszteletet a helyieknek.

Vendégeinktől azt fogjuk kérni, tartsák tiszteletben a helyi rendelkezéseket és szabályokat.

Egy kis odafigyeléssel teljes biztonságban tölthetik nálunk pihenésüket.

 

Foglalási és Lemondási feltételek

Ha bizonytalanok, kérjük Önöket,inkább ne foglaljanak előre, hanem a tervezett időpont előtt érdeklődjenek szabad helyekről! 

Mostanra már feltételezhetjük, hogy mindenki tisztában van az esetleges kockázatokkal, melyeket a COVID-19 okoz, ennek ismeretében hozza meg a döntését a szállásfoglalásról.

A járvány miatt érzékeny és kiszolgáltatott helyzetbe kerültek a szálláshelyek is, a foglalások kezeléséért ezért közösen kell vállalnunk vendégeinkkel a felelősséget, a szálláshelyek nem vállalhatják át a felelősség teljes terhét.

Ezért 2020. április 6-ától kezdődően minden újonnan létrehozott foglalásnál, és minden május 10. utáni dátumra szóló foglalásnál megszűnnek a vis maior feltételek. Ha egy vendég a jelenlegi COVID-19 járvány miatt akarja lemondani vagy módosítani foglalását, a foglalásokat ugyanúgy kell innentől kezelni, mint alapesetben, szabályzatainknak és eljárásainknak megfelelően.

  • A szállás foglalása után 50% szállásdíj előleget kérünk be a foglalás biztosításához
  • Vissza nem térítendő ajánlat foglalása esetén a teljes szállásdíjat kérjük előre fizetni
  • A lefoglalt időpontok érkezés előtt 18 nappal mondhatók le díjmentesen, ebben az esetben az elutalt előleget a banki költségekkel csökkentve visszautaljuk, vagy átvihető egy másik időpontra.
  •  Ha a szállást érkezés előtt 18-10 napon belül mondják le, és a lemondott időpontokra nem jön újabb foglalás, a befizetett előleget kötbérként kezeljük. Amennyiben találunk más vendéget, abban az esetben a befizetett előleget egy másik foglalásnál lehetőségük van igénybe venni.
  • 7 napon belüli lemondás esetén a teljes szállásdíjra igényt tart a szálláshely, amennyiben nem találunk más vendéget a szobára. 

 

 

Jogértelmezés a Vis maior helyzetről:

Ha a Vis maior nem csupán késedelmet idéz elő, hanem lehetetlenné teszi a szerződés teljesítését, akkor a szerződés megszűnik. Ebben az esetben a felek kötelesek elszámolni egymással, azaz a teljesítés lehetetlenné válása előtt nyújtott szolgáltatás pénzbeli ellenértékét meg kell téríteni, a pénzbeli előlegek pedig visszajárnak.

Ha valamely szerződő fél nem képes teljesíteni szerződéses kötelezettségeit – azaz szerződést szeg -, azonban bizonyítja, hogy a „szerződésszegést ellenőrzési körén kívül eső, a szerződéskötés időpontjában előre nem látható körülmény okozta”, akkor nem köteles megtéríteni a másik fél esetleges kárait.”